Ohjeita Hyvää Suomesta -tuotteen kotimaisuusastelaskurin käyttöön

1. Kirjoita ensimmäiseen sarakkeeseen ko. tuotteen valmistuksessa käytetyt kaikki raaka-aineet, myös reseptissä oleva vesi. Huomaa: lisättyä vettä ei lasketa raaka-aineeksi MUTTA maitojauhe + siihen tarvittava vesi lasketaan maidoksi (elintarvikelaissa ns. ennallistaminen).
2. Kirjoita toiseen sarakkeeseen kunkin raaka-aineen määrä. Kaikki määrät on ilmoitettava samalla yksiköllä, esim. kg. Huomaa: sarakkeen summarivi ei laske lisättyä veden määrää kokonaismäärään.
3. Kirjoita kolmanteen sarakkeeseen kunkin raaka-aineen kotimaisuusaste, esim. 100, 83 tai 0.
4. Laskuri laskee kolmannen sarakkeen loppuun kotimaisten raaka-aineiden määrän kahden desimaalin tarkkuudella. (Hyvää Suomesta -rekisteriin riittää kokonaisluvun tarkkuus.)

Poikkeus: Suomen Sokeri Oy:n tuotteisiin kotimainen sokeri kohdistetaan laskennallisesti ennalta valituille teollisuus- ja vähittäistuotteille. Määrittely on tehty vuosittain yhteistyössä Suomen Sokerin ja Ruokatiedon kanssa. Sisältääkö tuotteesi sokeria? Ota yhteys Suomen Sokeriin, josta saat tiedon käyttämäsi sokerin kotimaisuusasteesta.  

Raaka-aine (Huomaa: lisättyä vettä ei huomioida raaka-aineena, joten älä lisää laskuriin.)

Määrä (esim l, kg….)

Raaka-aineen kotimaisuusaste %

Kotimaisen raaka-aineen määrä


Raaka-aine (Huomaa: lisättyä vettä ei huomioida raaka-aineena, joten älä lisää laskuriin.)

Määrä (esim l, kg….)

Raaka-aineen kotimaisuusaste %

Kotimaisen raaka-aineen määrä

{{formatNumber(row.total)}}

Yhteensä


Yhteensä

{{ammountOfSubstance}} Määrä

{{ammountOfSubstanceLocal}} Kotimaisen raaka-aineen määrä


{{formatNumber(ammountOfSubstanceLocalPrecentage)}}% Kotimaisuusaste

Kotimaisuusaste

{{formatNumber(ammountOfSubstanceLocalPrecentage)}}%

Siirry takaisin sivun alkuun