02.11.2022 | Ruokaketjun kohtaamat haasteet eivät näy Hyvää Suomesta -merkittyjen tuotteiden raaka-aineiden kotimaisuusasteessa. Hyvää Suomesta -tuotteiden raaka-aineiden kotimaisuusaste on pysynyt vuodesta toiseen keskimäärin 95 prosentissa. Kotimaisen raaka-aineen lisäksi merkki takaa, että tuote on valmistettu Suomessa.
Suomen arvostetuin alkuperämerkki perustuu koko ruokaketjun yhteistyöhön 02.9.2022 | Hyvää Suomesta –merkki on arvostetuin tuotteen alkuperästä kertova merkki ja Suomen viidenneksi arvostetuin brändi. Tämä selviää tuoreesta Taloustutkimus Oy:n toteuttamasta Brändien arvostus 2022 –tutkimuksesta. Hyvää Suomesta –merkki on pysynyt vuodesta toiseen Suomen arvostetuimpien brändien kärkisijoilla ja viime vuodesta sijoitus nousi peräti viisi sijalukua.
Suomalaisten ruokaan liittyvä vastuullisuusymmärrys odotettua laajempaa 26.8.2022 | Ruokatieto Yhdistyksen teettämän Ruoka ja vastuullisuus -kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset arvioivat ruoan vastuullisuutta yllättävän laaja-alaisesti. Vastuullisuusajattelussa korostuvat erityisesti ruoantuotannon merkitys aluetaloudelle, eläinten hyvinvointi, ruoan turvallisuus ja ympäristöasiat. Kokonaisuudessaan suomalaiset näkevät ruokaketjun merkittävänä osana Suomen taloutta. Suomalaiset kantavat huolta erityisesti maanviljelijöiden toimeentulosta ja jaksamisesta, ja suuri osa vastaajista luottaa viljelijöiden ilmastotoimiin.
Kysely: ruoan riittävyys kriisiaikoina epäilyttää monia suomalaisia 30.6.2022 | Ruoan riittävyys poikkeusoloissa huolestuttaa kyselyyn vastanneita suomalaisia kuluttajia. Lähes puolet vastanneista on epävarmoja siitä, riittääkö ruoka Suomessa kriisiaikoina. Valtaosa vastaajista näkee kotimaisen ruoantuotannon tärkeänä huoltovarmuuden kannalta. Tämä ilmenee Ruokatieto Yhdistyksen teettämästä kansalaiskyselystä, jonka toteutti Aula Research Oy*.
Alkuperämerkkejä tulee käyttää oikein 17.6.2022 | Kuluttajien kiinnostus ruoan alkuperää kohtaan on korkealla ja se on kasvanut edelleen koronapandemian vaikutuksesta. Ruoan alkuperä, lähiruoka ja oman maan antimet ovat kuluttajalle merkityksellinen asia. Elintarvikkeiden alkuperän ilmoittamista säädellään tarkasti laeissa. Alkuperän merkitsemiseen on elintarvikeyrityksille tarjolla merkkejä. Yksi on Hyvää Suomesta -merkki, joka on tehty helpottamaan ja nopeuttamaan kuluttajan kotimaisen ruoan valintaa.
Kuluttajat pitävät huoltovarmuutta ja maatalouden etua entistä tärkeämpinä syinä lisätä suomalaisen ruoan ostamista 19.5.2022 | Suomalaisista 35 % on lisännyt kotimaisen ruoan ostamista tämän vuoden aikana. Lisäksi reilu 40 % vastaajista aikoo lisätä kotimaisen ruoan ostamista edelleen lähitulevaisuudessa, todetaan Kantar TNS Agrin toteuttamassa kyselytutkimuksessa*. Tärkeimmät syyt lisätä kotimaisen ruoan ostamista ovat vastaajien halu suosia suomalaista, tukea viljelijöitä ja kotimaista maataloutta sekä ajaa Suomen työllisyyden ja talouden etua. Myös poikkeusoloihin varautumisen merkitys ihmisten ostopäätöksiin vaikuttavana tekijänä nousee reilusti viime vuoteen verrattuna.
Valitsemalla Hyvää Suomesta tuet ruokaketjun työtä raaka-aineen tuottajasta kauppaan 03.12.2021 | Hyvää Suomesta -merkki on elintarvikkeiden alkuperämerkki, joka opastaa ostamaan ruokaa, joka on valmistettu suomalaisella työllä ja raaka-aineella.
Huomenna vietetään Suomalaisen ruoan päivää jo kolmatta kertaa! 03.9.2021 | Huomenna, 4.9. vietetään kotimaiselle ruokaketjulle omistettua juhlapäivää, Suomalaisen ruoan päivää. Kutsumme jokaisen viettämään sitä itselleen parhaalla mahdollisella tavalla!
Kohti Suomalaisen ruoan päivää: Kotitaloudet aikovat lisätä kotimaisen ruoan käyttöä 03.9.2021 | Noin 36 prosenttia suomalaisista on ilmoittanut lisänneensä suomalaisen ruoan ostamista tämän vuoden aikana, kertoo tuore Kantar TNS Agrin kyselytutkimus. Lisäksi kaikkiaan 63 prosenttia tutkimukseen vastanneista ilmoittaa lisäävänsä kotimaisen ruoan ostamista lähitulevaisuudessa.