Huomenna vietetään Suomalaisen ruoan päivää jo kolmatta kertaa!

Huomenna vietetään Suomalaisen ruoan päivää jo kolmatta kertaa!

03.9.2021
Huomenna, 4.9. vietetään kotimaiselle ruokaketjulle omistettua juhlapäivää, Suomalaisen ruoan päivää. Kutsumme jokaisen viettämään sitä itselleen parhaalla mahdollisella tavalla!

Juhlintatapa on vapaa, mutta helpoin tapa juhlia on valita kaupan hyllyltä ruokatuotteita, joissa on sinivalkoinen Hyvää Suomesta -merkki. Merkki on ainut elintarvikkeiden alkuperämerkki, joka takaa, että pakkauksessa on kotimaista, puhdasta ja turvallista ruokaa, jonka raaka-aine ja työ tulevat Suomesta. Hyvää Suomesta -tuotteissa on valinnanvaraa, sillä tuotteita on peräti 12 000 kaikkiaan 350 valmistajalta.

Hyvää kannattaa juhlia!

Suomalaisen ruoan päivänä juhlitaan myös suomalaisen ruokaketjun läpinäkyvyyttä. Tuotantoketjun läpinäkyvyys alkutuotannosta kaupan hyllylle on ruokaturvallisuuden tae.

─ Suomalaisen ruoan arvostus on noussut viime aikoina. Jopa 36 prosenttia suomalaisista on ilmoittanut lisänneensä suomalaisen ruoan ostamista tämän vuoden aikana. Erityisesti Hyvää Suomesta -merkki elintarvikepakkauksessa takaa, että tuotteen alkuperä ja tuotantoketju tunnetaan, toiminnanjohtaja Anni-Mari Syvänemi toteaa. Siksi suomalainen ruoka ansaitsee oman juhlapäivän, Suomalaisen ruoan päivän.

Seuraa somessa tapahtumia ja jaa itsekin kuva ruokapöytäsi antimista! Kuuntele myös Ruokakutsut-podcastsarja osoitteessa hyvaasuomesta.fi/ruokakutsut. Ruokakutsut-podcastissa toimittaja, podcastaaja Tiia Rantanen kutsuu vieraakseen tuttuja ruokaa rakastavia vaikuttajia. Juhlapäivänä julkaistavassa päätösjaksossa Tiian vieraat nauttivat yhdessä kokki Teresa Välimäen valmistaman Suomalaisen ruoan päivän juhla-aterian.

#suomalaisenruoanpäivä #hyvääsuomesta

Suomalaisen ruoan päivän näkyvyyden vuonna 2021 mahdollistavat Apetit, Atria, Elovena, HKScan, K-ryhmä, Lidl, S-ryhmä, Valio, tuottajajärjestöt MTK ja SLC sekä Järvikylä, Snellmannin Lihanjalostus Oy, Fazer Leipomot, Myllyn Paras, Real Snacks, Kokkikartano ja Pohjolan Peruna.

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi, Ruokatieto Yhdistys ry, puh. 050 511 8909.

Suomalaisen ruoan päivän tunnuksen ja kuvituskuvia löydät sivulta www.hyvaasuomesta.fi/medialle

Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9. jo kolmatta kertaa. Kutsumme jokaisen viettämään päivää nauttimalla kotimaista ruokaa mieluisassa seurassa. Ruokatieto Yhdistys ry:n missio on rakkaudesta oman maan ruokaan. Tehtävänämme on edistää suomalaisen ruokaketjun menestystä ja ruokakulttuuria tekemällä tunnetuksi osaamista ja työtä pellolta pöytään. Ytimessä on suomalaisen ruoan arvostetuin alkuperämerkki Hyvää Suomesta. Yli 350 jäsentä ja merkinhaltijaa edustavat alan toimijoita monipuolisesti