Hyvää Suomesta -merkki kokeilussa hyllynreunaetiketeissä

Hyvää Suomesta -merkki kokeilussa hyllynreunaetiketeissä

21.2.2019
K-Market Simontorin kauppias halusi helpottaa asiakkaitaan löytämään myymälästä suomalaiset ruokatuotteet. Ratkaisuna kaupassa on alettu käyttää Hyvää Suomesta -merkkiä hyllynreunaetiketeissä, mikä on saanut innostuneen vastaanoton ja kokemusta siitä, kuinka Hyvää Suomesta -merkkiä voi käyttää kauppaympäristössä.

Hyvää Suomesta -merkinnät hyllynreunassa ovat saaneet kuluttajilta ja viljelijöitä innostuneen vastaanoton.  K-Market Simontorilla merkinnät löytyvät nyt kymmenistä lihatuotteista, mutta tarkoitus on laajentaa merkinnät myös muihin tuoteryhmiin.

Suomalainen ruoka on helposti tunnistettavissa Hyvää Suomesta -merkistä. Kun merkintä on myös tuotteen kohdalla kaupan hyllyn reunassa, on suomalaisen ruokatuotteen löytäminen entistä helpompaa.

- Halusimme tehdä kotimaisen tuotteen valitsemisesta helpompaa asiakkaille. Omasta kokemuksesta tiedämme, ettei kiireisen ostosreissun yhteydessä tule luettua paketteja huolella, vaikka haluaisikin suosia suomalaisia tuotteita. Hyvää Suomesta -merkki on mainio, sillä se kertoo sekä suomalaisesta raaka-aineesta että työstä, kertovat kauppiaat Linda ja Janne Vuollo.

-Tämä on hieno avaus siihen, että tieto tuotteen suomalaisuudesta on siellä, missä pitääkin, eli hyllyssä ostohetkellä, toteaa merkkiä hallinnoivan Ruokatiedon markkinointi- ja viestintäpäällikkö Minna Asunmaa.

Ainoastaan Hyvää Suomesta -merkkiin oikeutetut tuotteet voivat saada vastaavan hyllynreunamerkinnän. Hyvää Suomesta -tuotteita valmistavia ja pakkaavia yrityksiä valvotaan tuoteseurannalla ja säännöllisillä auditoinneilla.  Yksittäisissä myymälöissä Hyvää Suomesta -merkin käytöstä vastaa kauppias tai myymäläpäällikkö, jotta merkinnät hyllynreunoissa ovat kohdallaan.

Lisätietoja:
Minna Asunmaa
Ruokatieto Yhdistys ry
040 410 5270, minna.asunmaa@ruokatieto.fi

Janne Vuollo
K-market Simontori
050 412 2520

(Kuva: K-market Simontori)