Juhli kanssamme historian ensimmäistä suomalaisen ruoan päivää!

Juhli kanssamme historian ensimmäistä suomalaisen ruoan päivää!

02.9.2019
Suomalaisen ruoan päivää juhlitaan ensimäistä kertaa keskiviikkona 4.9. Päivän ajatuksena on nostattaa suomalaista ruokaa ja sen tekijöitä sekä vahvistaa kuluttajien tietoisuutta ruoan suomalaisesta alkuperästä. Tavoitteena on luoda uusi vuosittainen perinne, tunnettu ja merkityksellinen nimikkopäivä kotimaassa tuotetulle ja valmistetulle ruoalle. Suomalainen ruoka on päivänsä ansainnut: oman maamme ruoka on ainutlaatuinen ja maistuva yhdistelmä puhtautta, osaamista ja vastuullisuutta. Päivän juhlistaminen on erinomaisen helppoa valitsemalla ostoskoriin Hyvää Suomesta-merkillä varustettuja elintarvikkeita.

Suomalaisen ruoan päivän juhlistaminen on helppoa

- Helpoin tapa vastaanottaa haaste päivään osallistumisesta on tehdä tietoinen valinta ja ostaa Hyvää Suomesta-merkillä varustettuja tuotteita ruokapöytään. Tarjolla 12 000 erilaista Hyvää Suomesta -merkin tuotetta moneen makuun ja ruokavalioon, kannustaa Ruokatiedon toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi.

Koska valmistajan tai tuotteen suomalainen nimi tai kotoisat maisemat pakkauksessa eivät välttämättä kerro totuutta siitä, onko ruokatuote varmasti suomalainen, kannattaa pakkauksesta tarkistaa Hyvää Suomesta -merkki. Hyvää Suomesta-merkki pakkauksessa kertoo, että elintarvike on alkuperältään suomalainen: sekä raaka-aineet että työ tulevat omasta maasta, tekijät tunnetaan ja tuotantoketju tiedetään.

- Hyvää Suomesta -merkkiä käyttävät yritykset ovat sitoutuneet ruokatuotannossaan kotimaiseen raaka-aineeseen ja merkin erittäin tiukkoihin kriteereihin, toteaa Syväniemi.  Hyvää Suomesta on myös merkki kuulumisesta järjestelmään, jossa merkkiä käyttäviä yrityksiä valvotaan jatkuvalla tuoteseurannalla.
Hyvää Suomesta on tunnetuin ruoan alkuperämerkki ja yksi arvostetuimmista suomalaisista brändeistä.


Yhdessä kotimaisen ruoan puolesta

Ruokatieto kokoaa suomalaisen ruokaketjun tekijät yhteiseen pöytään. Mukana ovat maatalous, teollisuus ja kauppa, niin pienet kuin suuretkin yritykset. Ruokatieto tarjoaa alan käyttöön Hyvää Suomesta -alkuperämerkin. Suomalaisen ruoan päivän on perustanut Ruokatieto yhteistyössä niiden 300 yrityksen kanssa, joille merkki on myönnetty. Kaikille suomalaisen raaka-aineen käyttö tuotteiden valmistuksessa on arvo, jonka eteen tehdään töitä joka päivä. Suomalaisen ruoan päivän lanseerausta tukevat Apetit, Atria, Fazer Leipomot, HKScan, Kesko, Lidl, S-ryhmä ja Valio sekä tuottajajärjestöt MTK ja SLC.

- Hyvää Suomesta-merkki on suomalaisen ruokaketjun yhteistyön tunnus ja näin ollen onkin luontevaa, että juuri Hyvää Suomesta -merkki allekirjoittaa Suomalaisen ruoan päivän. Juhlaan mukaan olemme kutsuneet kaikki! Haluamme saada aikaan paljon myönteistä pöhinää suomalaisen ruoan ympärille, sanoo toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi.

Vuosittainen suomalaisen ruoan juhlinta aloitetaan nyt ja jokainen voi klikata itsensä mukaan heti:
Suomalaisen ruoan päivä Facebookissa

Seuraa päivää somessa #suomalaisenruoanpäivä #hyvääsuomesta

Linkki suomalaisen ruoan päivän tunnukseen ja kuvapankkiin löytyy täältä 

Lisätietoja
Minna Asunmaa, Hyvää Suomesta markkinointipäällikkö, gsm. 040 4105270, minna.asunmaa@ruokatieto.fi
Anni-Mari Syväniemi, toiminnanjohtaja, gsm. 0505118909, anni-mari.syvaniemi@ruokatieto.fi