Kohti Suomalaisen ruoan päivää: Kotitaloudet aikovat lisätä kotimaisen ruoan käyttöä

Kohti Suomalaisen ruoan päivää: Kotitaloudet aikovat lisätä kotimaisen ruoan käyttöä

03.9.2021
Noin 36 prosenttia suomalaisista on ilmoittanut lisänneensä suomalaisen ruoan ostamista tämän vuoden aikana, kertoo tuore Kantar TNS Agrin kyselytutkimus. Lisäksi kaikkiaan 63 prosenttia tutkimukseen vastanneista ilmoittaa lisäävänsä kotimaisen ruoan ostamista lähitulevaisuudessa.

Vastaava tutkimus tehtiin vuosi sitten, jolloin moni vielä muisti esimerkiksi koronapandemian alun elintarvikehamstraukset.

─ Suomalaiset ovat voineet luottaa, että kotimainen elintarviketuotanto pystyy toimimaan myös kriisioloissa. Muun muassa tätä sekä kotimaisen ruoan tuottajia ja tekijöitä juhlistetaan 4.9. Suomalaisen ruoan päivänä, toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi Ruokatieto Yhdistyksestä toteaa.

Monta hyvää syytä viettää Suomalaisen ruoan päivää

Tutkimuksen mukaan suomalaista ruokaa halutaan ostaa enemmän, sillä halutaan suosia suomalaista. Lisäksi kotimaisen ruoan ostamisen koetaan olevan suomalaisen työn sekä suomalaisen maatalouden etu.

Myös IRO Researchin tuore tutkimus Suomalaisen ruoan päivän vietosta vahvistaa saman: Suomalaisen ruoan päivää kannattaa suomalaisten mielestä viettää, koska suomalainen ruoka on lähellä tuotettua ja puhdasta. Vastaajat haluavat myös osoittaa kunnioitusta suomalaiselle maaseudulle ja ruoan tuottajille.

─ Me haluamme juhlistaa läpinäkyvää ja turvallista ruokaketjua pellolta pöytään. Myös kansalaiset tuntuvat pitävän Suomalaisen ruoan päivää tärkeänä, sillä 67 prosenttia tuntee päivän vähintäänkin nimeltä, Syväniemi kertoo.

Suomalaisen ruoan päivää vietetään jo kolmatta kertaa Hyvää Suomesta -merkin kutsumana. Hyvää Suomesta -merkki on ainut ruoan alkuperämerkki, joka takaa, että raaka-aineet ja työ tulevat Suomesta.

#suomalaisenruoanpäivä #hyvääsuomesta

 

Lisätietoja:

toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi, Ruokatieto Yhdistys ry, puh. +358 505118909

Suomalaisen ruoan päivän tunnuksen ja kuvituskuvia löydät sivulta www.hyvaasuomesta.fi/medialle

 

Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9. jo kolmatta kertaa. Kutsumme jokaisen viettämään päivää nauttimalla kotimaista ruokaa mieluisassa seurassa. Kuuntele myös Ruokakutsut-podcastsarja osoitteessa hyvaasuomesta.fi/ruokakutsut. Suomalaisen ruoan päivän näkyvyyden vuonna 2021 mahdollistavat Apetit, Atria, Elovena, HKScan, K-ryhmä, Lidl, S-ryhmä, Valio, tuottajajärjestöt MTK ja SLC.

Ruokatieto Yhdistys ry:n missio on rakkaudesta oman maan ruokaan. Tehtävänämme on edistää suomalaisen ruokaketjun menestystä ja ruokakulttuuria tekemällä tunnetuksi osaamista ja työtä pellolta pöytään. Ytimessä on suomalaisen ruoan arvostetuin alkuperämerkki Hyvää Suomesta. Yli 350 jäsentä ja merkinhaltijaa edustavat alan toimijoita monipuolisesti.