Lapsiperheistä 60 % juhlistaa isänpäivää ruokaillen - liha isien suosikki

Isänpäivä

Lapsiperheistä 60 % juhlistaa isänpäivää ruokaillen - liha isien suosikki

11.11.2016
Monissa perheissä, joissa on kotona asuvia lapsia juhlistetaan isänpäivää tavallisesta paremmalla ruualla. Isistä 32 % toivoo liharuokaa ja 12 % kalaa.

Perheissä, joissa on kotona asuvia lapsia, peräti 60 % juhlistaa isänpäivää tavallista paremmalla aterialla. Kun lapset muuttavat pois kotoa, juhla-aterian syöminen muuttuu osassa talouksista arkisemmaksi.

Miten taloudessasi toimitaan isänpäivänä ruokailun
suhteen verrattuna tavalliseen viikonloppuun/vapaapäivään?

 

Kaikki

On lapsia,

kotona

On lapsia,

EI kotona

 

n=1033

n=245

n= 318

Syön / syömme juhla-aterian

8 %

13 %

11 %

Syön / syömme hieman paremmin

33 %

47 %

38 %

Ruokailuni / ruokailumme ei poikkea tavallisesta viikonlopusta/vapaapäivästä

52 %

35 %

47 %

Ei osaa sanoa

7 %

4 %

4 %

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähde: Suomen Gallup Elintarviketieto 10/2016, Gallup Kanava, 18-74 vuotiaat suomalaiset

Tutkimuksessa kysyttiin myös, mitä isät haluaisivat isänpäivän pääaterialla syödä. Huomattavaa on, että peräti kolmannes vastaajista ei maininnut mitään toiveita. Erilaiset liharuuat veivät kuitenkin toivelistan voiton – isien vastauksista kolmannes liittyi liharuokiin yleensä ja lisäksi yksittäiset mainitut ruokalajit olivat liharuokia.

Äideiltä tiedusteltiin, mitä he haluaisivat tarjota isänpäivän pääaterialla. Myöskään äideistä kolmannes ei maininnut mitään erityistä toivetta ja 41 % tarjoaisi lihaa.

”On ilahduttavaa huomata, että monissa suomalaisissa perheissä juhlistetaan isänpäivän ateriaa. Tutkimuksen vastauksista voi myös vetää johtopäätöksen, että Suomessa ei ole isänpäivälle kollektiivista ruokalajia, vaan perheillä on omat traditionsa”, toteaa markkinointi- ja viestintäpäällikkö Minna Asunmaa Ruokatiedosta.

”Kun lapset eivät asu kotona, on luonnollista, että juhla-aterian nauttiminen jää vähemmälle, mutta ehkäpä se korvautuu kakkukahveilla, tai ainakin onnittelukukilla tai -kortilla”, Asunmaa jatkaa.

Tulevana lauantaina 12.11.2016 Elma-messuilla Ruokatiedon Hyvää Suomesta -näytöskeittössä kokkaa suomalaiset ruuantekijät
http://www.hyvaasuomesta.fi/ajankohtaista/hyvaa-suomesta-tiedotteet/kotimaisia-maistiaisia-elma-messuilla

Sunnuntaina 13.11.206 isänpäiväkyselyn innoittama päivä aloitetaan naudanpihvin paistamisella ja lammaslihapullien valmistamisella. Sunnuntai-iltapäivänä keittiössä saa innostusta lapsiperheiden arkiruokailuun.
http://meidanviikonloppu.messukeskushelsinki.fi/messuilla/ruokatiedon-naytoskeittio/

Lisätietoja:

MINNA ASUNMAA
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö
Ruokatieto Yhdistys
040 410 5270
minna.asunmaa@ruokatieto.fi

FB/RuokaaOmastaMaasta
@HyvaaSuomesta
#hyvääsuomesta
#ruokaaomastamaasta