Nyt lanseerataan historian ensimmäinen suomalaisen ruoan päivä

suomalaisen ruoan päivä 4.9

Nyt lanseerataan historian ensimmäinen suomalaisen ruoan päivä

09.8.2019
Ruokatieto lanseeraa maailman ensimmäisen suomalaisen ruoan päivän, jota juhlistetaan 4.9.2019. Suomalainen ruoka on päivänsä ansainnut: oman maamme ruoka on ainutlaatuinen ja maistuva yhdistelmä puhtautta, osaamista ja vastuullisuutta. Tavoitteena on luoda uusi vuosittainen perinne, tunnettu ja merkityksellinen nimikkopäivä kotimaassa tuotetulle ja valmistetulle ruoalle. Sen avulla halutaan nostattaa suomalaista ruokaa ja sen tekijöitä sekä vahvistaa kuluttajien tietoisuutta ruoan suomalaisesta alkuperästä.

Yhdessä kotimaisen ruoan puolesta

– Haastamme kaikki suomalaiset juhlistamaan oman maan ruokaa suomalaisen ruoan päivänä 4.9. On luontevaa, että Hyvää Suomesta -merkki, suomalaisen ruoan arvostettu tunnus, toimii päivän allekirjoittajana,  sanoo Ruokatiedon toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi.

Ruokatieto kokoaa ruokaketjun toimijat yhteiseen pöytään ja tarjoaa alan käyttöön Hyvää Suomesta -merkin. Mukana merkin taustavoimissa ovat maatalous, teollisuus ja kauppa, niin pienet kuin suuretkin yritykset. Suomalaisen ruoan päivän on perustanut Ruokatieto yhteistyössä niiden 300 yrityksen kanssa, joille merkki on myönnetty. Suomalaisen ruoan päivän lanseerausta tukevat Apetit, Atria, Fazer Leipomot, HKScan, K-ryhmä, Lidl, S-ryhmä ja Valio sekä tuottajajärjestöt MTK ja SLC.

– Hyvää Suomesta -merkkiä käyttävät yritykset ovat sitoutuneet ruokatuotannossaan kotimaiseen raaka-aineeseen ja merkin erittäin tiukkoihin kriteereihin, toteaa Syväniemi.

Hyvää Suomesta-merkki pakkauksessa kertoo, että elintarvike on alkuperältään suomalainen: sekä raaka-aineet että työ tulevat omasta maasta, tekijät tunnetaan ja tuotantoketju tiedetään. Hyvää Suomesta on tunnetuin ruoan alkuperämerkki ja yksi arvostetuimmista suomalaisista brändeistä. Hyvää Suomesta on myös merkki kuulumisesta järjestelmään, jossa merkkiä käyttäviä yrityksiä valvotaan tarkastuskäynneillä ja jatkuvalla tuoteseurannalla. 

Jokainen voi juhlistaa suomalaista ruokaa

Suomalaisen ruoan päivä haastaa tekemään tietoisia ruokavalintoja. Hyvää Suomesta-merkki helpottaa ja nopeuttaa tunnistamaan kotimaisen elintarvikkeen. Tarjolla 12 000 erilaista Hyvää Suomesta -merkkiä kantavaa tuotetta, jotka sopivat moneen makuun ja ruokavalioon. Suomalaisen ruoan päivää voi juhlistaa myös osallistumalla siihen  liitettyyn Facebook-tapahtumaan.
– Koska valmistajan tai tuotteen suomalainen nimi tai kotoisat maisemat pakkauksessa eivät aina kerro totuutta siitä, onko ruokatuote varmasti suomalainen, kannattaa pakkauksesta tarkistaa Hyvää Suomesta -merkki, muistuttaa Syväniemi.

Vuosittainen suomalaisen ruoan juhlinta aloitetaan nyt – jokainen voi klikata itsensä mukaan heti: 
Suomalaisen ruoan päivä Facebookissa

 

Lisätietoja:

Minna Asunmaa, Hyvää Suomesta markkinointipäällikkö, p. 040 4105270, minna.asunmaa@ruokatieto.fi
Anni-Mari Syväniemi, toiminnanjohtaja, p. 050 5118909 anni-mari.syvaniemi@ruokatieto.fi