TIETOPAKETTI SUOMALAISISTA RUOKAKETJUISTA

TIETOPAKETTI SUOMALAISISTA RUOKAKETJUISTA

20.8.2018
Miksi ostaisin suomalaista ruokaa? Mikä merkitys sen valitsemisella on itselle tai Suomelle ylipäätään, saati maailmalle?

Hyvää Suomesta -merkki lupaa, että elintarvike on tehty suomalaisista raaka-aineista suomalaisella työllä. Merkin avulla voi nopeasti tunnistaa kaupan hyllyiltä suomalaisen ruuan ilman, että tarvitsee lukea pientä pränttiä tai soittaa yrityksen kuluttajapalveluun. Todella helppoa! Suomalaisen ruokavalinnan merkitys onkin jo hankalampi asia. 

Näiden pohdintojen pohjaksi olemme tuottaneet tietopaketin Hyvää Suomesta -ruuan reitti, jonka tavoitteena on selkeyttää suomalaisille sitä moninaista työtä, jota ruoka-alalla tehdään.

Tietopaketti jakaantuu kuuteen eri raaka-aineketjuun: maito, liha, munat, vilja, kasvikset ja kala. Kunkin ketjun aineisto on kaksitasoinen, josta toinen on asiantuntija-artikkeli ja toinen kevyt visuaalinen ja mobiiliystävällinen tietoisku. Artikkeleita voi hyödyntää lähdemateriaalina ja -luettelona. Nämä artikkelit löytyvät samasta paikasta, jossa meillä on jo muutakin sisältöä suomalaisesta ruokaketjusta:
Suomalainen ruokaketju

Hyvää Suomesta -ruuan reitti -tietoiskut ovat niille, jotka kaipaavat tietoa tiivistetymmässä muodossa. Ytimessä ovat ruokaketjun vaiheita kuvaavat piirrokset, joita höystää tietoiskut kunkin ketjun varrelta. Tietoiskut on tuotettu nimenomaan mobiilikäyttöön, ja siihen liittyy kepeä testi.
Ruuan reitit
Suomiruokaguru -peli