Miksi valita suomalaista

Miksi valita suomalaista

Suomalainen ruoka maistuu hyvältä ja sen valitseminen on yhteiskunnallinen teko. Ruoka työllistää, haastaa kestävään toimintatapaan, kehittää kulttuuria ja ennen kaikkea tuottaa iloa arkeen ja juhlaan!

Suomessa tuotettu, valmistettu ja pakattu ruoka on:

PUHDASTA JA TURVALLISTA

Suomalainen ruoka on kansainvälisesti vertailtuna erittäin turvallista. Elintarvikelainsäädäntömme on tiukka, minkä lisäksi ruokaketjulla on omia laatujärjestelmiä. Suomalaisen ruuan riskit ovat siis pienet!                                                                                                                                    

Lue lisää artikkelista Ruuan puhtaus on tietoinen valinta

 

TYÖPAIKKA 300 000 SUOMALAISELLE

Noin joka kymmenes työikäinen suomalainen saa elantonsa suoraan tai välillisesti ruuasta. Jos jokainen suomalainen sijoittaisi yhden lisäeuron kuukaudessa Suomessa valmistettuihin ruokiin ja juomiin, syntyisi Suomeen vuodeksi noin 1 500 uutta työpaikkaa!                          

Lue lisää artikkelista Suomalainen ruoka vauhdittaa talouden rattaita 

 

VASTUULLISESTI TUOTETTUA

Oman maan ruuan vastuullisuus tunnetaan. Ihmisten, eläinten ja luonnon hyvinvointi huomioidaan kotimaisessa ruuantuotannossa. Suomalaiset tuotantoeläimet voivat kansainvälisesti tarkasteltuna hyvin. Tuotanto on reilua myös työntekijöille: Suomessa elintarvikeketjun työntekijöiden sosiaaliturva-, työterveyshuolto- ja eläkeasiat sekä ammattiosaaminen ovat kunnossa.

 

 

RUOKAKULTTUURIMME LÄHTÖKOHTA

Se, mitä ja miten syömme, kertoo siitä, ketä me olemme.  Ruokakulttuurimme omaleimaisuutta vaalitaan käyttämällä oman maan raaka-aineita, perinteitä sekä kehittämällä uutta osaamista, yhdessä ja erikseen.                                                                                                                                   

Lue lisää artikkelista Suomalainen ruokakulttuuri kukoistaa

 

VALMISTETTU LÄHELLÄ

Suomessa elintarvikkeiden lyhyt hankintaketju varmistaa tuotteen jäljitettävyyden.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Lue lisää artikkelista Suomalainen ruoka tulee läheltä 

 

OSA TERVEELLISTÄ, POHJOISMAISTA RUOKAVALIOTA

Välimeren ruokavaliota pidetään yleisesti eteläeurooppalaisten terveyden ja pitkän iän salaisuutena, mutta tutkimuksen mukaan samaan päästään syömällä  kotoisista raaka-aineista valmistettua ruokaa. Myös suomalaismetsät ovat täynnä ravitsemuksellisia aarteita!                       

Lue lisää artikkelista Kunnon suomalainen ruokavalio hellii terveyttä

 

OSALTAAN VARMISTAMASSA HUOLTOVARMUUTTA

Riittääkö Suomessa ruokaa, jos jokin kriisi häiritsee maamme kauppasuhteita muuhun maailmaan? Riittää, kunhan ruokajärjestelmä on tarpeeksi omavarainen!                                                                                                                                                                                                                                  

Lue lisää artikkelista Kuka meidät ruokkii tiukan paikan tullen?

 

YLLÄPITÄMÄSSÄ LUONNON MONIMUOTOISUUTTA

Vanhat suomalaiset viljelykasvit ja alkuperäiset kotieläinrodut ovat osa historiaamme. Niiden tuotanto perinteisinä työtapoineen on muovannut kulttuurimaisemaamme ja lisännyt luonnon monimuotoisuutta. Maatiaiskasvit- ja eläimet ovat elävä geenipankki tulevien haasteiden varalle!