Facebook : 2153448738008504

Facebook : 2153448738008504

Herkullista Runebergin päivää!

Runebergintorttujen alkuperästä on monia eri teorioita. Kerrotaan, että porvoolaisen sokerileipuri Asteniuksen jo 1840-luvulla myynnissä olleet vadelmaleivokset maistuivat erityisesti Runebergille.
Myös Runebergin vaimon Fredrika Runebergin kerrotaan leiponeen miehelleen leivonnaisia, jotka hän valmisti vehnäjauhoista, korppujauhoista, keksimuruista ja manteleista, ja koristeli leivonnaiset omenahillolla ja sokerikuorrutuksella. Runebergin kerrotaan nauttineen näitä punssilla kostutettuja leivonnaisia aamupalaksi. (https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/sesonkien-ja-juhlien-herkut/talvi/...)

Picture: 
External ID: 
2153448738008504
Tili: 
Ruokaa omasta maasta
Nimimerkki: 
Ruokaa omasta maasta