FINLÄNDSKA MATENS DAG 4.9.2019

FINLÄNDSKA MATENS DAG 4.9.2019

Finländska matens dag firas igen den 4.9!

Festdagens recept är enkelt: Plocka med dig finländsk mat och dryck med Gott från Finland-märket från din mataffär. Samla sedan nära och kära kring matbordet och njut tillsammans av det bästa som vårt land har att erbjuda. Den finländska maten är en unik kombination av renhet, kunnande och ansvarstagande – därför är Finländska matens dag en festdag!

Samma recept fungerar varje dag. Du hittar lätt något du gillar för i affärerna finns 12 000 produkter med Gott från Finland-märket från 330 olika tillverkare. Dessutom växer Gott från Finland-produktfamiljen och lever i tiden för nya produkter föds hela tiden.

Gott från Finland-märket är ett kännetecken för den finländska livsmedelskedjans samarbete. Märket på produktförpackningar berättar att livsmedlen är av finländskt ursprung: råvarorna och arbetet kommer från vårt eget land, och så väl aktörerna som produktionskedjan är känd. Både jordbruket, industrin och handeln, och såväl små som stora företag medverkar. Därför är det naturligt att Gott från Finland-märket står bakom Finländska matens dag. 

TILLSAMMANS FÖR DEN FINLÄNDSKA MATEN

Mat från eget land värmer våra hjärtan. Den finländska maten är bekant och trygg, den är ren och hälsosam, den är ansvarsfull och naturlig, den är traditioner och trendig och förnyas ständigt.

Den finländska maten grundar sig på vår fantastiska nordliga natur. Matproducenternas och måltidsgästernas gemensamma värdegrund och kultur, öppenhet för nya vindar samt kunskap och förståelse för hur matkedjan fungerar bidrar till att öka tillförliten till det egna landets mat. Många av oss har familj, släktingar eller bekanta som jobbar med mat i någon del av livsmedelskedjan.

Till den finländska naturen hör också ett visst tvivel: är vi trots allt så bra? Ja det är vi! Ett exempel är den nuvarande matdiskussionens teman ekologi och etik som har lett till otaliga utvecklingsprojekt för att den finländska maten ska vara svaret på nuvarande och framtida utmaningar. Välj alltså finländsk mat på ditt matbord!

Klicka in dig på Facebook-evenemanget 2019 och välkommen igen i år: https://www.facebook.com/events/355234925389763/

Lägg till ett motiv till din Facebook-profilbild för Finländska matens dag: https://www.facebook.com/profilepicframes/?selected_overlay_id=1295491513957734

#finländskamatensdag  #gottfrånfinland

Finländska matens dag har inrättats av Gott från Finland-märket tillsammans med de över 300 tillverkarna av inhemsk mat för vars produkter det inhemska ursprungsmärket har beviljats. I år möjliggörs den breda synligheten av:

Apetit
Atria
Fazer bageri
HK
K-gruppen
Lidl
MTK
S-gruppen
SLC
Valio