Hyvää Suomesta -merkin käyttäjät

Hyvää Suomesta -merkin käyttäjät

Hyvää Suomesta -toiminta on ainutlaatuinen suomalaisen elintarvikealan yhteistyön tulos. Mukana on koko elintarvikeketju: viljelijät, teollisuus, elintarviketyöntekijät, kauppa ja kuluttajat. Nykyisin merkki on käytössä noin 280 elintarvikevalmistajalla.

Hyvää Suomesta -merkkiä käyttävien yritysten kirjo kattaa koko suomalaisen ruokatuotannon ääripäitään myöten. Pienimmät valmistajat ovat mikroyrityksiä, joissa valmistetaan ruokaa käsityönä oman tilan raaka-aineista. Suurimmat merkkiä käyttävät yritykset ovat elintarviketeollisuuden ja -kaupan yrityksiä, joilla tuotteita riittää kaikkiin Suomen kauppoihin ja vientiin. Osa yrityksistä valmistaa vain Hyvää Suomesta -merkittyjä tuotteita. Muilla Hyvää Suomesta -merkittyjen tuotteiden osuus tuotannosta vaihtelee suuresti.

Hyvää Suomesta -merkkiä käyttäviä yrityksiä on noin 280 kappaletta. Lisäksi toiminnassa on mukana noin 20 organisaatiota, jotka eivät käytä merkkiä tai eivät lainkaan jalosta itse ruokaa, mutta haluavat olla mukana suomalaisen ruoka-alan ja ruokakulttuurin edistämisessä.

Lista kaikista jäsenistämme ja merkin käyttöoikeuden haltijoista löytyy sivulta "Yrityslista". Hyvää Suomesta -merkittyjä tuotteita löytyy kauppojen hyllyiltä eri puolilta Suomea!