Joulun pöytä on perinteinen, makumuistot kantavat vuosien taakse. Välillä pöytään pujahtaa uutuuksia, ja jokin vanha jääkin kokkailematta.
Jouluun kuuluva riisipuuro haudutetaan tänä jouluna riisin sijaan kokonaisista kaura- tai ohrasuurimoista, perinteiseen tapaan. Kotimaisista viljoista tehty puuro on maukasta ja riisiä ravintorikkaampaa. Kokeileva kokki tai kasvisruokien ystävä paistaa joulupöytään kinkun lisäksi tai tilalle kokonaisen sellerin, arkinen juures jalostuu uunissa huikeaksi herkuksi. Makea mutta raikas jälkiruoka kruunaa juhla-aterian.
Maistuistiko perinteisten laatikoiden lisäksi kokonaan paistettu juuriselleri omenakastikkeella ja lisukkeeksi piparin makuisia uunijuureksia? Jälkkäriksi suuta makeuttamaan Viktorian kiisseli kaurasuurimoista tai jouluinen Pavlova.
Reseptivihkostamme löydät herkulliset ohjeet:
Porkkananalaatikko kaurasuurimoista
Imelletty perunalaatikko
Perinteinen lanttulaatikko
Pikkukinkku ja omenakastike
Kokonaisena paahdettu selleri ja omenakastike
Piparkakun makuiset uunijuurekset
Viktorian kiisseli kaurasuurimoista
Jouluiset pikkupavlovat
Reseptit: Heidi Siivonen, MTK ry, reseptien kuvat: Henri Uotila, MTK ry
Maistuisiko jouluna taatusti kotimainen ruoka? Vastaa Hyvää Suomesta -adventtikalenterin viikon kysymykseen - oikein vastanneiden kesken arvotaan viikoittain 50 euron arvoinen lahjakortti ruokakauppaan!
Siirry Hyvää Suomesta -adventtikalenterisivulle ja osallistu klikkaamalla käynnissä olevaa adventtiviikkoa. Adventtikalenterin luukkuja voi avata 28.11.-25.12.2021 välisenä aikana.