Nyt jos koskaan - valitaan kotimaista ruokaa!

Nyt jos koskaan - valitaan kotimaista ruokaa!

Olemme eläneet nyt usean vuoden ajan poikkeuksellisia ja haastavia aikoja, jotka koettelevat myös ruoantuotantomme kriisinkestävyyttä. Normaalioloissa itsestään selvät asiat kuten ruokaturva ja omavaraisuus ovat saaneet uutta painoarvoa.

Kotimainen ruokaketju pitää pintansa ja tekee töitä, että ruokaa riittää edelleenkin, ja omavaraisuusasteemme ja huoltovarmuutemme pysyvät hyvällä tasolla. Kuluttajilla on myös keskeinen rooli ruoantuotantomme tulevaisuudessa. Tunnistamalla ja valitsemalla ostoskoriin kotimaista ruokaa huolehdimme suomalaisen ruoan tulevaisuudesta. 

Miksi ruokaa omasta maasta? 

Kun pidämme ruoantuotantomme omissa käsissämme, pystymme vaikuttamaan esimerkiksi ilmastoon, ympäristön monimuotoisuuteen, eläinten hyvinvointiin, tuoteturvallisuuteen, työhyvinvointiin ja ruokaturvaan. Ruokaketju on myös tärkeä työllistäjä, ja ruoka-alan ammattilaiset varmistavat, että meille riittää ruokaa joka päivä kodeissa, kouluissa, työpaikoilla ja vaikkapa sairaaloissa. Siinä on jo monta hyvää syytä suosia oman maan ruokaa!

Hyvää Suomesta -merkki on allekirjoitus kotimaisesta raaka-aineesta ja työstä 

Elintarvikepakkauksista löytyvä Hyvää Suomesta -merkki tekee suomalaiset ruokavalinnat kaupassa helpoiksi ja nopeiksi. Hyvää Suomesta -merkillä ruoka-alan toimijat kertovat viljelevänsä, kasvattavansa ja valmistavansa suomalaista ruokaa. 

Mitä sinä tiedät suomalaisesta ruoasta? Testaa tietosi Hyvää Suomesta -visassa!