Merkki, jolla on merkitystä

Kauppareissun ruokavalinnat ovat usein arkisia, pieniä ja automaattisia.
Mutta niillä tehdään tulevaisuutta. Hyvää Suomesta -merkki tarjoaa helpon tavan löytää suomalaisesta
raaka-aineesta suomalaisella työllä valmistettua ruokaa. Sitä valmistavat ihmiset, joille oman maan ruoka on tärkeää.

Meille, joille oman maan ruoka on tärkeää. Nyt ja tulevaisuudessa.

Kurkkaa seuraavalla kauppareissulla Hyvää Suomesta -vaihtoehto. Tässä hyviä syitä miksi.

Blogit

Lue blogikirjoitukset merkityksellisestä elämästä ja valinnoista
11.1.2016
Ku ite tekee, saa mitä tulee
28.12.2015
Chez Jasu
21.12.2015
Lillalove
14.12.2015
Mehukekkerit
07.12.2015
Pumpkin Jam
30.11.2015
Kaikki äitini reseptit
23.11.2015
Ku ite tekee, saa mitä tulee
09.11.2015
Chez Jasu
02.11.2015
Pumpkin Jam
26.10.2015
Mehukekkerit
19.10.2015
Lillalove
12.10.2015
Kaikki äitini reseptit

Artikkeli

Merkki jolla on merkitystä

Ruoka on paljon muutakin kuin polttoainetta kehollemme. Ruoka kokoaa meidät yhteen arkena ja juhlana, se on tärkeä osa kulttuuriamme, historiaamme ja identiteettiämme. Ruoka välittää tarinoita menneisyydestä, tästä päivästä sekä siitä, minne olemme menossa. Maut kantavat muistoja ja ruokaan liittyy tunteita ja elämäntapahtumia.
 
Se, mitä valitsemme lautasellemme, ei ole aivan merkityksetön juttu. Valintamme ja valitsematta jättämisemme kertovat arvoistamme ja ovat vahvoja kannanottoja esimerkiksi työllisyyteen, tuoteturvallisuuteen tai ilmastonmuutokseen.
Kehomme on tärkein omaisuutemme, sitä kannattaa vaalia ja rakastaa. Siksi kannattaa miettiä mitä suuhunsa laittaa.  Omiin raaka-aineisiimme perustuva Itämeren ruokavalio on tutkitusti terveysvaikutuksiltaan merkittävä, miksi siis lähteä merta edemmäs kalaan?
 
Kotimainen ruoka on puhdasta, turvallista ja terveellistä. Suomessa tuoteturvallisuus on huippuluokkaa ja kotimaisten tuotteiden matka pellolta lautaselle pystytään tarvittaessa jäljittämään tarkasti, olipa kyseessä kiireessä kaupanhyllystä napattu valmisruoka tai raaka-aineista rakkaudella alusta asti itse tehty.
 
Valinnoillamme emme vaikuta vain omaan elämäämme. Kotimainen ruoka on lähellä tuotettua, ja se luo toimeentuloa ja hyvinvointia. Valitsemalla suomalaisista raaka-aineista kotimaassa valmistettua ruokaa autamme lähes 300 000 suomalaista säilyttämään työnsä. Sen verran koko elintarvikeketju alkutuotannosta jalostuksen kautta kaupanhyllylle työllistää.
 
Kotimaisella ruuantuotannolla ruokaketjun aiheuttamia haittavaikutuksia ei ulkoisteta muulle maailmalle, siksikin kotimainen elintarvike on merkityksellinen valinta. Eläimistä, ympäristöstä ja työntekijöistä halutaan pitää huolta, että jatkossakin maassamme voitaisiin tuottaa laadukasta ruokaa.
 
Valinnoillamme on merkitystä.
 
Valitseminen voi vaikuttaa vaikealta ja monimutkaiselta. Kiireisen arjen keskellä nälkä painaa päälle, eikä aina jaksa tutkia tuotetietoja ja pakkauksia. Kaupassakäyntiä ei kuitenkaan tarvitse stressata. Merkityksellisten valintojen tekeminen ei ole vaikeaa. Valitsemalla Hyvää Suomesta -merkillä varustetun tuotteen tietää saavansa varmasti oman maan ruokaa.

 

Hanna Larjavaara, kotitalousopettajaksi opiskeleva toimittaja ja kokki, joka suosii suomalaisia elintarvikkeita ja oman maan tuotteita.