Lyhyesti Hyvää Suomesta -merkistä

Lyhyesti Hyvää Suomesta -merkistä

Hyvää Suomesta -merkki on suomalaisten elintarvikkeiden alkuperämerkki. Tuttu tuotemerkki tai valmistajan nimi ei välttämättä kerro ruuan alkuperästä. Kun haluat ruokaa omasta maasta, valitse tuotteita, jotka on varustettu Hyvää Suomesta -merkillä.

Hyvää Suomesta -merkillä varustettu elintarvike on valmistettu Suomessa, suomalaisista raaka-aineista. Kaikki liha, kala, muna ja maito ovat kaikissa tuotteissa 100 % suomalaisia, samoin ns. yhden ainesosan tuotteet ovat kokonaan suomalaisia. Monen raaka-aineen tuotteessa suomalaisuusasteen on oltava 75 % - 100 %. Merkki on tuotekohtainen.

Merkin käyttö edellyttää Ruokatieto Yhdistys ry:n jäsenyyttä ja säännöllisiä auditointeja.

Vuonna 1993 perustettua merkkiä käyttää nykyisin lähes 300 yritystä yhteensä noin 10 000 tuotteessa.

Tunnettu ja arvostettu

Merkki tunnetaan hyvin ja sillä merkittyjä elintarvikkeita pidetään turvallisina ja laadukkaina. Gallup Elintarviketiedon vuonna 2015 tekemän tutkimuksen mukaan merkin tunnistaminen on 100 %, eli kaikki aikuiset tietävät merkin. Hyvää Suomesta -merkin imagossa korostuu ennen kaikkea suomalaisuus, luotettavuus, suomalaisia työllistävä vaikutus ja turvallisuus.

Taloustutkimus Oy:n ja Markkinointi&Mainonta -lehden teettämässä Arvostetuimmat brändit -tutkimuksessa Hyvää Suomesta -merkki on ollut top-10 joukossa jo 8 vuotta peräkkäin. Vuonna 2016 sijoitus oli kuudes kaikista brändeistä ja se oli arvostetuin kaikista alkuperämerkeistä. Alkuperämerkeistä Hyvää Suomesta -merkki on Suomen arvostetuin alkuperämerkki!

                Ruokaa omasta maasta, vaakaRuokatieto, Hyvää Suomesta -merkki

Hyvää Suomesta -merkki  voi olla pakkauksessa joko pyöreän muotoinen tai Ruokaa omasta maasta -tunnuksen kanssa. Merkin sisältö on molemmissa sama.