Suomalainen ruoka ravintoloissa

Suomalainen ruoka ravintoloissa

Ruokakaupassa tuotteen kotimaisuus on helppo tarkistaa Hyvää Suomesta -merkistä. Entä ravintolassa - tiedätkö sinä, mistä lautasellesi tullut ruoka on peräisin?

Suomalainen ruoka työllistää

Suomalainen ruoka on paitsi maistuvaa, myös työpaikka noin 340 000 ruoka-alan ammattilaiselle. Ei siis ole yhdentekevää, mistä raaka-aineista ravintoloiden annokset koostuvat. Saako sinun käyttämäsi ravintolan keittiöstä kotimaisista raaka-aineista valmistettuja aterioita? 

Ammattikeittiöt isossa roolissa päivittäisessä ruokailussa

Foodservice-tukkukauppa vastaa vähittäiskaupan ulkopuolisesta tavaranvälityksestä. Foodservice-tukkukaupasta voidaan käyttää myös nimitystä HoReCa-tukkukauppa, jolla viitataan alan pääasiakaskuntaan. HoReCa -lyhenne tulee sanoista Hotels, Restaurants ja Catering. Suomessa toimivat noin 16 143  ammattikeittiötä  valmistivat vuoden 2020 aikana yhteensä 749 miljoonaa ateriaa. Foodservice-sektori onkin yhteiskunnallisesti merkityksellinen toimiala; päivittäin joka toinen suomalainen käyttää sen palveluita ruokaillessaan tai käydessään kahvilla esimerkiksi ravintoloissa sekä työpaikka- ja kouluruokaloissa.

(Lähde: www.pty.fi/kaupan-toiminta/paivittaistavaramarkkinat/foodservice-tukkukauppa/)

Mitä tiedät ravintolaruoan alkuperästä? Testaa tietosi Ravintolavisassa!