Finländska matens dag 4.9

Även om varje dag är Finländska matens dag, firas den särskilt igen den 4 september. Lägg in dagen i din kalender!

Receptet för Finländska matens dag är enkelt: plocka mat och dryck från hyllorna i din matbutik och välj produkter med det blåvita märket Gott från Finland. Sätt dig till bords tillsammans med dina vänner och njut av de bästa håvorna som Finland erbjuder. Finländsk mat är en unik kombination av renhet, kunnande och ansvarstagande – därför har den förtjänat sin egen årsdag!

Du hittar enkelt ditt eget lands mat, eftersom det i matbutikerna finns 12 000 olika produkter med märket

Gott från Finland, från över 350 olika tillverkare. Och produktfamiljen växer och lever i tiden: nya produkter tas fram hela tiden.

Märket Gott från Finland är symbolen för samarbetet inom den finländska livsmedelskedjan. Etiketten på förpackningen visar att livsmedlet är av finländskt ursprung: råvarorna och arbetet är inhemska, och både tillverkarna och produktionskedjan är kända. De engagerade finns inom jordbruket, industrin och handeln, såväl små som stora företag. Just därför understöder märket Gott från Finland Finländska matens dag.

Vi önskar dig en läcker Finländska matens dag!

Det är enkelt att delta!  

DELTA

  • Använd taggarna #FinländskaMatensDag #GottFrånFinland och även #SuomalaisenRuoanPäivä #HyvääSuomesta på sociala medier.
  • Här hittar du planschen som kan användas som tips eller som sådana.
  • Lyssna på Ruokakutsut-podcast med Tiia Rantanen. Podcasten är på finska
  • Ladda upp en bild med ”Vi firar Finlädska matens dag den 4.9.2022” och berätta för dina följare hur du firar Finländska matens dag.
  • Printa ut matbordstrianglar för Finländska matens dag till din restaurang.

 

 

  • Flera tips med mera hittar du på finska nedanför.

I samarbete med