Tutustu ruokaketjuun

Tutustu muutoksentekijöihin ja tekemisiin.

Ruoka-alaa kehitetään aktiivisesti koko ajan. Ympäristö, terveys, ruokaturva, talous ja muut tämän päivän kuumat keskusteluaiheet haastavat kehittämään ruoka-alaa. Tutkijat, suunnittelijat ja käytännön tekijät  yhteistyössä muuttavat ruokaketjua. Tutustu miten!

Vastuullisuus on monen tekijän summa

Vastuullinen ruuantuotanto lähtee maatiloilta ja jatkuu läpi koko kotimaisen ruokaketjun kotikeittiöihin asti. Osaavat ja työlleen omistautuneet ammattilaiset varmistavat, että kuluttajan tehtävä on helppo.
Hyvää Suomesta

Ruokajärjestelmän toimittava myös poikkeusoloissa

Tietty omavaraisuuden taso on välttämätön kriisien varalta. Suomalaisen ruoan suosiminen varmistaa huoltovarmuutta: pellot pysyvät viljeltyinä, tuottajien ammattitaito terässä ja elintarviketeollisuuden rattaat pyörimässä.
Hyvää Suomesta

Ruoka pyörittää kansantalouden rattaita

Kotimainen maatalous, elintarviketeollisuus, elintarvikkeiden tukku- ja vähittäiskauppa sekä ravitsemispalvelut työllistävät, luovat arvonlisää ja tuovat verotuloja. Ruokarahat pyörittävät vauhdilla kotimaan taloutta.
Hyvää Suomesta

Ruuan puhtaus syntyy tinkimättömällä työllä

Suomessa ruuan puhtaus on tietoinen valinta ja sen hyväksi tehdään paljon tinkimätöntä työtä. Lähtökohtana on maamme puhdas vesi, ilma ja maaperä, mutta ruokaketjussa toimivien suomalaisten osaaminen on turvallisen ruuan avain.
Hyvää Suomesta

Suomalainen ruoka tulee läheltä

Pienet elintarvikeyritykset voivat erikoistua paikallisiin herkkuihin. Isot yritykset taas valmistavat koko kansan ruokamakuja. Yhteistä niille ovat lyhyet hankintaketjut: Suomessa raaka-aineet tulevat läheltä.
Hyvää Suomesta

Tuoteturvallisuus hallitsee riskit läpinäkyvästi

Suomalainen ruoka on kansainvälisesti tarkasteltuna erittäin turvallista. Tuoteturvallisuus on myös yksi lain tiukimmin säätelemistä vastuullisuuden ulottuvuuksista.
Ruokatieto Yhdistys ry

I samarbete med