Tutustu ruokaketjuun

Tutustu muutoksentekijöihin ja tekemisiin.

Ruoka-alaa kehitetään aktiivisesti koko ajan. Ympäristö, terveys, ruokaturva, talous ja muut tämän päivän kuumat keskusteluaiheet haastavat kehittämään ruoka-alaa. Tutkijat, suunnittelijat ja käytännön tekijät  yhteistyössä muuttavat ruokaketjua. Tutustu miten!

Suomalaista vastuullista vihervoimaa

Jo yli 30 vuoden ajan Järvikylä on viljellyt ja kasvattanut tuoretta vihervoimaa sekä toimittanut sitä kaikkialle Suomeen jokaisen saataville.
Järvikylä

Vastuullisempaa maitoa

Otimme selvää – ja nyt kuluttajille on tarjolla täysin hiilineutraali, eläimen hyvinvoinnin takaava maito, josta tuottajalle maksetaan tavallista parempaa hintaa.
Juustoportti

Suomalainen herne – vastuullinen valinta

Herne on herkullinen ja kotimainen kasvisproteiinin lähde. Tiesitkö, että kotimainen kuivattu herne vetää vertoja kuivattujen linssien proteiinipitoisuudelle? Tai, että tölkkihernekeitosta saa erinomaiset falafelit?
Kymppi-Maukkaat

Kotimaista ruokaa suomalaisten ruokapöytiin

Olemme luoneet pitkäjänteisellä yhteistyöllä sopimusviljelijöidemme kanssa Vastuuviljely-menetelmän. Apetit Vastuuviljely tarkoittaa sitä, että tuotamme luontoa kunnioittaen puhtaita, kotimaisia avomaan vihanneksia.

Syödään suomalaista ja pidetään työ Suomessa

Kaupan hyllyllä voi iskeä valinnanvaikeus. Erilaisia tuotteita löytyy paljon ja niiden vertailu voi olla haastavaa. Mitähän näistä pitäisi valita? Entä mistä tunnistan suomalaisen tuotteen?

Kotimainen ruoka: Pieni teko - suuri merkitys

Ruoka herättää intohimoja ja mielipiteitä. Meistä jokaisen täytyy syödä joka päivä, ja mielellään vielä useamman kerran päivässä. Kotimainen ruoka on hyvä valinta syöjälleen. Se on turvallista, terveellistä ja sitä mitä luvataan.

Kestävän aterian tarina lautasella

Kotimaisen ruoan korkea laatu, ympäristöasioiden huomioiminen ja hyvä maku ratkaisevat ammattikeittiöiden elintarvikehankinnoissa.
Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija

Suomalainen menestysresepti 2020

Taas etsitään suomalaisen ruokakulttuurin uutta supertähteä! Tule mukaan seuraamaan rohkeiden yrittäjien ja heidän tuotteidensa matkaa ideasta menestystuotteeksi.

Antibioottivapaus edistää terveyttä

Atrialla ihmisten ja eläinten hyvinvointi on vastuullisen ruoantuotannon lähtökohta. Kun antibiootteja ei tarvita, pienenee todennäköisyys superbakteerien syntymiselle.

Kotimaista Lidlistä

Tutkimustemme ja saamamme asiakaspalautteen perusteella suomalaiset arvostavat kotimaisuutta. Erityisesti kasvikset, maitotuotteet, liha ja kala sekä leipä halutaan läheltä.

Målet är världens lyckligaste kor

De flesta som jobbar med husdjursproduktion i Finland driver gården som familjejordbruk, vilket betyder att ofta jobbar flera familjemedlemmar på gården – med och för djuren.

Elovena-tuotteiden hiili- ja vesijalanjäljet

Elovena on elintarvikkeiden hiilijalanjälkien edelläkävijä ja ilmastoystävällinen valinta. Hiilijalanjälki kertoo tuotteen ilmastovaikutuksista aina raaka-aineiden alkutuotannosta kaupan varastoon asti.

Maailman parhaana palkittu Rypsiporsas®

Rypsiporsas®-tiloilla uusittiin hiilijalanjälkilaskenta. Keskimääräinen tulos on pysynyt samana kuin aiempana vuotena; 3,3 kg CO2e eläimen elopainokiloa kohden.

Suomalainen ruoka

Meille K-ryhmässä suomalainen ruoka on kunnia-asia ja tavoitteenamme on yhdessä koko ruokaketjun kanssa nostaa edelleen suomalaisen ruoan arvostusta.

Vad plockar du i din inhemska matkorg?

Med en självförsörjningsgrad på drygt 80 procent har Finland det bra ställt jämfört med många andra länder. Det är skönt att veta i dessa osäkra tider, då länder stänger sina gränser.

Vastuullisuus on monen tekijän summa

Vastuullinen ruuantuotanto lähtee maatiloilta ja jatkuu läpi koko kotimaisen ruokaketjun kotikeittiöihin asti. Osaavat ja työlleen omistautuneet ammattilaiset varmistavat, että kuluttajan tehtävä on helppo.
Hyvää Suomesta

Ruokajärjestelmän toimittava myös poikkeusoloissa

Tietty omavaraisuuden taso on välttämätön kriisien varalta. Suomalaisen ruoan suosiminen varmistaa huoltovarmuutta: pellot pysyvät viljeltyinä, tuottajien ammattitaito terässä ja elintarviketeollisuuden rattaat pyörimässä.
Hyvää Suomesta

Ruoka pyörittää kansantalouden rattaita

Kotimainen maatalous, elintarviketeollisuus, elintarvikkeiden tukku- ja vähittäiskauppa sekä ravitsemispalvelut työllistävät, luovat arvonlisää ja tuovat verotuloja. Ruokarahat pyörittävät vauhdilla kotimaan taloutta.
Hyvää Suomesta