Hakuohjeet jäsenyydelle ja Hyvää Suomesta -merkin käyttöoikeudelle

Hakuohjeet jäsenyydelle ja Hyvää Suomesta -merkin käyttöoikeudelle

Hyvää Suomesta -merkin käyttäjäksi tullaan siten, että haetaan Ruokatieto Yhdistys ry:n jäsenyyttä ja samalla ilmoitetaan tuotteet, joihin toivotaan Hyvää Suomesta -merkki.

Hyvää Suomesta -merkittyjen tuotteiden määrä ei vaikuta jäsenmaksuun.  Merkkiä kannattaakin käyttää kaikissa merkin kriteerit täyttävissä tuotteissa.

Haluatko merkin käyttöösi? Toimi näin:

  1. Tutustu Ruokatieto Yhdistys ry:n sääntöihin sekä Hyvää Suomesta -merkin käyttösääntöihin
  2.  Täytä jäsenhakemus, olemme sinuun yhteydessä.
  3. Odota hyväksymispäätöstä. Hakemuksesi käsitellään seuraavassa Ruokatieto Yhdistys ry:n hallituksen kokouksessa. Saat tiedon jäsenyytesi hyväksymisestä kirjallisesti.
  4. Hyväksymisen jälkeen voit ottaa Hyvää Suomesta -merkin käyttöön tuotteille, jotka täyttävät merkin kriteerit ja jotka olet ilmoittanut Ruokatietoon.  Sijoita merkki ohjeiden mukaisesti tuotepakkaukseen tai etikettiin.

MTK:n ja SLC:n jäsenillä on mahdollisuus hakea merkin käyttöoikeutta ilman Ruokatieto Yhdistys ry:n jäsenyyttä (katso hakuohjeet MTK:n ja SLC:n jäsenille). Lisäksi Suomen Mehiläishoitajain Liitto SML ry:n tai Suomen Villisian Kasvattajien Yhdistys ry:n jäsenet voivat hakea merkin käyttöoikeutta yhdistysten kautta.

Kysy lisää suoraan yhdistyksiltä:

Leipomoyrittäjät voivat halutessaan hakea tuotteilleen Lähileipä -tuotemerkkiä. Lähileipä -merkkiä haetaan Suomen paikallismyllyjen yhdistys Myllyliitto ry:ltä. Lähileipä -merkki on  sidottu Hyvää Suomesta -merkkiin, joten yrittäjän on haettava myös Ruokatieto Yhdistys ry:n jäsenyyttä. Molemmat merkit ovat tuotekohtaisia. 

Kysy lisää suoraan yhdistykseltä: