Merkin käyttöoikeus MTK:n tai SLC:n jäsenyyden kautta

Merkin käyttöoikeus MTK:n tai SLC:n jäsenyyden kautta

Merkin käyttöoikeutta voi hakea myös MTK:n tai SLC:n jäsen. Tällöin yritys voi saada Hyvää Suomesta -merkin käyttöönsä ilman että se liittyy Ruokatieto Yhdistys ry:n jäseneksi.

MTK:n ja SLC:n jäsenillä on mahdollisuus hakea Hyvää Suomesta -merkin käyttöoikeutta Ruokatieto Yhdistykseltä. MTK:n ja SLC:n kautta merkin käyttöoikeuden saavat yritykset auditoidaan myös noin kolmen vuoden välein, kuten Ruokatieto Yhdistyksen jäsenet, jotka käyttävät merkkiä tuotteissaan. Merkin käyttösäännöt koskevat tietysti kaikkia Hyvää Suomesta -merkkiä käyttäviä yrityksiä. 

MTK:n tai SLC:n jäsen, toimi näin:

  1. Tutustu Hyvää Suomesta -merkin käyttösääntöihin 
  2. Täytä MTK:n ja SLC:n jäsenille tarkoitettu merkin käyttöoikeushakemus 
  3. Odota hyväksymispäätöstä. Hakemuksesi käsitellään seuraavassa Ruokatieto Yhdistys ry:n hallituksen kokouksessa. Saat tiedon jäsenyytesi hyväksymisestä kirjallisesti.
  4. Hyväksymisen jälkeen voit ottaa Hyvää Suomesta -merkin käyttöön tuotteille, jotka täyttävät merkin kriteerit ja jotka olet ilmoittanut Ruokatietoon.  Sijoita merkki ohjeiden mukaisesti tuotepakkaukseen tai etikettiin 

MTK:n ja SLC:n jäsenelle voidaan myöntää Hyvää Suomesta -merkin käyttöoikeus, mutta osa yhdistyksen tarjoamista eduista on varattu ainoastaan jäsenille.

Käyttöoikeusmaksu uudistui vuoden 2014 alussa siten, että MTK:n ja SLC:n jäsenet saavat 50 % alennuksen Hyvää Suomesta -merkkiin oikeuttavan Ruokatiedon alimmasta jäsenmaksusta.  1.1.2018 alkaen jäsenmaksu on 290 €/vuosi, josta jäsenetuhinta MTK:n ja SLC:n jäsenille on 145 €/vuosi.