Hyvää Suomesta -hyllynreunamerkit kaupassa

Pieni suuri teko: Kauppias nosti kotimaisen ruoan esiin

Media Folder: 

Hyvää Suomesta -hyllynreunamerkit kaupassa

Hyvää Suomesta -merkistä tunnistaa helposti suomalaisen ruuan! Kun lisäät tuotteiden kohdalle Hyvää Suomesta -hyllynreunamerkit autat kuluttajaa löytämään suomalaiset tuotteet kaupasta vieläkin helpommin. Hyvää Suomesta -hyllynreunamerkkejä saa käyttää niiden tuotteiden kohdalla, joiden pakkauksesta löytyy Hyvää Suomesta -merkki.

Ohjeita kaupalle

Mistä tuotteista Hyvää Suomesta -merkki löytyy?

 

Hyvää Suomesta -merkki on kotimaisten elintarvikkeiden vapaaehtoinen alkuperämerkki. Merkin omistaa ja sitä hallinnoi Ruokatieto Yhdistys Ry. Merkki on rekisteröity tavaramerkki, jolla on tarkat käyttösäännöt.

Yhdistyksen jäsenet voivat käyttää merkkiä tuotteissa, joissa merkin kriteerit täyttyvät. Lue lisää Hyvää Suomesta -merkistä.

Miten voin käyttää Hyvää Suomesta -hyllynreunamerkkejä?

 • Käytä vain niille tuotteille, joiden pakkauksessa on Hyvää Suomesta -merkki. Muut alkuperämerkit eivät oikeuta Hyvää Suomesta -hyllynreunamerkin käyttöä.
 • Tarkista, että merkki löytyy pakkauksesta. Merkki voi olla millä tahansa pakkauksen painopinnalla.
 • Hyvää Suomesta -hyllynreunamerkkejä käytetään vain pakattujen elintarvikkeiden kohdalla hyllynreunoissa, ei esim. hintasoirojen päällä. Niitä ei myöskään saa käyttää palvelutiskin tuotteiden yhteydessä (sallittu merkkiä käyttävien yritysten shopin- shop -myynnissä erillissopimuksella).
 • Hyvää Suomesta -merkittyjen tuotteiden valikoima elää. Järjestä kauppaasi rutiinit, joilla varmistat säännöllisesti, että hyllynreunamerkinnät vastaavat hyllyssä olevia tuotteita.
 • Kaupan koko henkilökunnan tulee olla ohjeistettu hyllynreunamerkkien käytöstä.
 • Kuluttajaa ei saa johtaa harhaan, edes vahingossa!
 • Vastuu merkintöjen oikeellisuudesta on kaupalla.

 

 

Hyvää Suomesta -merkki voi olla pakkauksessa joko pyöreän muotoinen tai lippumainen Ruokaa omasta maasta -tunnus. Merkin sisältö on molemmissa sama.

Mistä Hyvää Suomesta -hyllynreunamerkkejä saa?

Tilaa Hyvää Suomesta -hyllynreunamerkkejä osoitteesta hyvaasuomesta@ruokatieto.fi.  Kerro viestissä: 

 • Mihin kauppaan hyllynreunamerkit ovat tulossa
 • Tilaajan yhteystiedot
 • Tilattavan merkin koko/ hyllynreunaetiketin korkeus. Jos meiltä ei löydy oikeaa kokoa, teetämme sen veloituksetta. 

Lähetämme hyllynreunaetiketit sähköpostitse  ohjeistuksen kanssa. Hyvää Suomesta -hyllynreunamerkkien tilaaminen Ruokatiedosta on maksutonta.
Keskon kauppiaat tilaavat Hyvää Suomesta -hyllynreunamerkit osoitteesta kesko.webink.fi

Ohjeita Hyvää Suomesta -tuotteiden valmistajille

Hyvää Suomesta -tuotteita valmistavan yrityksen edustaja voi myös myös lisätä Hyvää Suomesta -hyllynreunamerkkejä kauppoihin edustamansa yrityksen Hyvää Suomesta -tuotteiden kohdalle. Myyntiedustajan tai vastaavan yrityksen edustajan tulee sopia hyllynreunamerkkien lisäämisestä kaupan kanssa, sillä vastuu merkintöjen oikeellisuudesta on aina kaupalla. Jos esim. tuotteiden paikat vaihtuvat, on kaupan vastuulla päivittää Hyvää Suomesta -hyllynreunamerkit oikeaan paikkaan. 

Yrityksen edustaja voi tilata Hyvää Suomesta -hyllynreunamerkit osoitteesta hyvaasuomesta@ruokatieto.fi . Kerro viestissä:

 • Mihin kauppaan hyllynreunamerkit ovat tulossa
 • Tilaajan yhteystiedot sekä yhteyshenkilö kaupassa, jonka kanssa hyllynreunamerkeistä on sovittu
 • Tilattavan merkin koko/ hyllynreunaetiketin korkeus. Jos meiltä ei löydy oikeaa kokoa, teetämme sen veloituksetta.

Lähetämme hyllynreunaetiketit sähköpostitse  ohjeistuksen kanssa.. Hyvää Suomesta -hyllynreunamerkkien tilaaminen Ruokatiedosta on maksutonta. Jos kyseessä on Keskon kauppa, kauppias voi tilata Hyvää Suomesta -hyllynreunaetiketit valmiiksi yrityksen edustajaa varten osoitteesta  kesko.webink.fi

(Sivun yläosan video K-ryhmä: " Pieni suuri teko: Kauppias nosti kotimaisen ruoan esiin")
 

Materiaalia kaupan henkilökunnalle ↓